Tuesday, December 14, 2010

SENARAI HOTEL YG BERHANTU

Next year during Chinese New Year telah di  maklumkan bahawa kami akan pergi bercuti..so mcm2 la preparation yang aku buat..almost 1 bln aku masih survey macam.-macam..yalah nak make sure everything gonna be the best ever holiday we had together (hope so adik2 dan along akan upload moment dalam their blog ehehe beserta penganjur weekend ni )..

acewah!  tempat nye bukan jauh bebenau tapi di sebabkan insyaallah aku yang akan membayar segala kos penginapan ( tak termasuk duit minyak yer) so aku kene la ready betul2 dan double check psl accomodation, history  and tak ketinggalan hospital yg berdekataan include private or general hospital.. (in case kalau ape2...who knows la kan..) but then aku tergatal tgn pergi type senarai hotel yan berhantu..wee..hambik la kau..so berikut la senarai hotel yg di bincangkan kat forum2...KEbenaran ini, tak de sape yang tahu....wallahuallam...

lets cekitdaout:P

JOHOR
(Johor Bahru)
M-Suite

(Desaru)
Sebana


KEDAH
(Alor Star)
Hotel Grand Continental

(Sungai Petani)
Swiss Inn
SP INN
Hotel Cinta Sayang

(Langkawi)
Marina Cove Resort
KONDO ISTANA
Resort Kampung Tok Senik
Aseania Hotel


KELANTAN
(KotaBaharu)
Hotel Perdana


KUALA LUMPUR
Hotel Crystal Crown
Maya Hotel
Hotel Grand
Mandarin Oriental hotel, KLCC
Istana Hotel
Hotel corus


MELAKA
Ancasa Hotel (tingkat 5)
Shah's Beach Resort
Mahkota Hotel (Tingkat 11)
Riviera Bay Resort (no. 219)
A Famosa Resort (238)


NEGERI SEMBILAN
(Port Dickson)
Ancasa
Ilham Beach Resort
Guoman resot
Palm Spring resort
Le Paris Costa Rica (bilik no 517)


PAHANG
(Kuantan)
Hotel Swiss Garden
Impiana Hotel, Cherating

(Cameron Highland)
Heritage Hotel tngkat 4
Equatorial ,Cameron Highland(no.809)

(Genting Highlands)
First World Hotel (tgkt 13)


PENANG
Sheraton
Hotel Copthorne
Rasa Sayang
The Northam
E&O Hotel
Crown Prince
Sunway Hotel Georgetown


PERAK
(Lumut)
Damai swiss garden
Marina Cove Resort, Lumut
Bkt Merah Laketown Resort


SABAH
Datai n Andaman
Sibu Island Resort
Renaissance Hotel (no.107)


SARAWAK
(Kuching)
Hilton Kuching
Resort Damai Beach
Holiday Inn
Crown Riverside Kuching


TERENGGANU
(Kijal)
Awana Kijal

sumber :

27 comments:

  1. so far dok ancasa PD ok je tak de ape pun..lain la marina PD...ngeri~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Last two years, pergi dekat ancasa. my friends and i dalam 8 orang kena kacau dekat sini. Masa tu kita orang duduk dekat Level 5 juga,

      Delete
    2. Yer...we all pun sefamily duk kat ANcasa PD...lampu bukak..tutup sendiri...my mum pun ngeri...terus ajak tidur jek... :(

      Delete
    3. Same with me and my family. Org main loceng lif and ketuk tingkap. Mmg seriau!

      Delete
  2. aku pernah pergi salah satu hotel ini..Iaitu mandrin oriental klcc..Aku rasa pernah terasa ada gangguan masa nak tido..aku dengar tarikan kerusi dari tingat atas..Pukul 3.00am..aku tido situ sebab ayah aku gi majlis pelancaran primax 95 xtra...ok itu aje..

    ReplyDelete
  3. Betul....last 7 years stay at ancasa hotel level 4 or 5....my sis-in-law kena kacau....nk terjun bangunan lg...huhuhu...ngeri...

    ReplyDelete
  4. Masa kitorang bercuti kt ancasa PD....ade gangguan bilik sebelah setiap kul 2.00pg...seolah2 semua perabot bergerak...

    ReplyDelete
  5. Legend hotel cherating perabot bergerak thh malam

    ReplyDelete
    Replies
    1. true... pernah kene macam tu jugak..

      Delete
  6. sama juga kami, just came back.. kami tak dapat tidur dari jam 2 pagi till 5 am.. dengar plastik bag, dgr suara anak2 saya berckp cakap padahal tidur dgn saya. room c401...
    Ancasa pd

    ReplyDelete
  7. baru2 nie aku tido kat avillion admiral cove,pd..aku pi sane sbb ade family day,malam aku nak tido tu,aku denga bunyi orang ketuk2 pintu dengan bunyi org main suis lampu..time tu aku dgn mama baru je tutup lampu nak tido,aku denga bunyi2 tu,aku buat x tau je la...pagi tu aku tanye mama dgn family semua kate mane ade bunyi2 tu semua...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilik jenis apa? mengadap laut ke tak? sbb sy nak stay ctu nxt week.

      Delete
  8. Le Paris...dengar perabut dialihkan dan diseret jam 2-3 pagi dibilik atas..sapa pulaklah yang rajin mengemas pagi-pagi..

    ReplyDelete
  9. aku masuk hotel swiss inn takde ape2 pun .
    baca bismillah dan bagi salam

    solat dalam tu

    ReplyDelete
  10. Orang tua aku penah pesan kalau kita masuk tempat yg baru kita terjah hendaklah beri salam, baca lah ayat2 suci. Tempat kosong lama atau kejap mmg ada penghuni/alien yg berkampong kat situ. Jadi kenalah 'halau' diorg keluar supaya tak ganggu manusia.

    ReplyDelete
  11. Aku baru balik honeymoon dari Langkawi, dan masa kat sini kami check in kat Kampung Tok Senik Resort ni la,kami duduk kat rumah Arif, no dia 1052. tempat memang terbaikkk..
    la untuk orang yang nak berbulan madu, secara jujur aku cakap kalau nak duduk sini kena kuat mental ya , pasai bila malam menjelma memang serammm..gila beb...terasa sunyi sangattt.., hanya kedengaran suara cengkerik dan reriang yang tak henti2..menyanyi lagu apa ntahh yang dia orang dok nyanyi..kalau gangguan aku akui memang ada, cuma benda tu cuba sudi kami pada malam ke 2 ,kalau tak silap aku jam 2 pagi, pintu toilet dalam bilik macam ada yang hempas sedangkan cuaca memang tak berangin langsung atau hujan, sampai bini aku tanya "apa tu abang...".? tapi pasai aku tak mau dia panik aku cakap
    tak tau saja la, tapi dalam hati aku berdoa jangan sekali2 dia tunjuk muka dia kat kami ,memang pelikkkk...!! tapi itu la yang terjadi kat kami ,tapi so far bagi aku tempat macam ni memang normal la kalau benda2 macam ni terjadi, pasai aku tengok tapak lokasi dia asalnya kebun getah sekeliling dan dia buat Resort pulak kat sini ,masa sampai saja pun aku dah rasa macam ada yang memerhati bila masuk saja dalam bilik..bulu tengkuk sentiasa terasa meremang .masa solat pun aku rasa memang ada mata yang dok memerhati sampai kurang khushuk, nasihat aku kalau nak mai check in kat sini dengan membawa anak yang masih lagi umur di bawah 1 tahun tak payah laa..cari la hotel lain kat Langkawi ni ,bersepah2, percaya laaa..memang tak susah nak cari bro.. , kalau kena keteguran budak tu memang mati akai hang di buatnya, hang jangan dok buat pasaiii.. kata orang Penang.
    tapi walau macamana sekalipun insyallah aku akan mai chek in lagi kat sini bila mai Langkawi nanti ,pasai tempat dia memang sangat damai..cuma menyeramkan bagi sesetengah orang..kalau hampa tak percaya try hampa masuk dan survey Resort ni
    masa mai ke Langkawi nanti..baru hampa buleh buat keputusan samada nak check in atau chek blahh...tapi kalau nak cuba apa salahnya..anggap saja makhluk yang akan sudi hampa tu pun makhluk Allah jugak ya takk...??.he..he..cuba laa...Wasallam.

    ReplyDelete
  12. Sye dengar bunyi ketuk pintu...sye buka x ade org...bunyi lagi sye buka x de org...ade bunyi lagi...sye buka nampak antu..buat muka ngeri sambil tunjuk lidah dan gigi rongak die.......rupa2nya pak usu sya yg menyamar jdi antu...gigi x ade sebb dulu dia merempit jatuh dan tertanggal gigi....serammm

    ReplyDelete
  13. 3kali pergi PD, tidur guoman resort. nak kata ia tak berani pulak, cuma itulah yg kami alami. bunyi kerusi org tarik...bukan tak serik cuma kitaorg da biasa lokasi tu. senang da tahu selok belok hotel.

    ReplyDelete
  14. saya organizer kursus di Thistle hotel (dulu guoman)...ada sorang urusetia saya nampak rambut panjang tepi tab mandi...mustahil bleh ada rambut sbb bilik tu bersih dan dia baru check ini. kalo selai dua rambut takpe ni banyak...terus dia jg seram sbb rambut tu luar biasa panjangnya...bilik dia satu level dgn tempat kursus (rasanya tingkat 2)...

    ReplyDelete
  15. salam.. so far pernah dok di sp (swiss inn & sp inn), kl (mandarian oriental), melaka (mahkota-kerap) PD (ilham), pahang (swiss garden - family day) penang (sunway - tugasan) perak (bukit merah - family day) sarawak (riverside - tugasan).. alhamdulillah.. so far sy duduk hotel2 berkenaan masih tak der apa2.. kalau bunyi2 kecil benda2 tu anggap bilik sebelah jer.. tapi kalau kat sarawak (merdeka palace tu mcm menakutkan gak.. hehe sekali ajer serik sebab kawan kena kaco..

    ReplyDelete
  16. bai, https://plus.google.com/103701252363594146150 ada bunyi bendaterbang pusing rumah pada khamis malam jumaat

    1st world tkt 13 tower apa?

    ReplyDelete
  17. Bukit merah adik saya pnh kena kacau.. Dia main2 pintu almari.. Huhu

    ReplyDelete
  18. Menda ni atas org....lau org kuat semangat....x kisah bunyi apa pn..saya jaga resthouse....ada satu bilik tu....mcm suka kacau2 org.....ada doc tu pakar bedah...x tahan...kul 1 pg...mintak tukar bilik....tp pastu....ada polis dok situ.....x de lak dgr apa2....ikot logik...pakar bedah tu lg kuat semangat sbb biasa dgn darah....kn....

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. bebaru nih g menginap kat A'Famosa Aprmnt..3rd floor..blckout,ada la dlm 4-6x..pastu heater air on sendiri,n time nk terlelap dgr pintu toilet mcm kne hempas..mmg x lena r tido..

    ReplyDelete
  21. penah menginap di swiss garden kuantan 2x. Tp Alhamdulillah x de apa2 yg pelik terjadi. cuma suasana situ mmg agak sunyi waktu malam. kawan kakak sy penah menginap utk kurusus situ tp nsb dia kurang baik sbb kena kacau. demam seminggu gak la..huhu

    ReplyDelete
  22. Aku pnh keja kt kg tok senik resort masa thn 2003-2004.. restoran yg kmi keja tu atas bukit, ada swimming pool besar tp kul 7mlm dh tutup dan kami kna g smbung keja kt bar yg berdepan ngan bangunan receptionist, so takde larr suram sunyi sgt..mmg ada gangguan sbb ada tanah perkuburan lama(batu nisan sungai) di kwsan resort tok senik tu..

    ReplyDelete