Tuesday, September 27, 2011

Cerita Sebenar kES eX BuayaPREND.take it as teladan dan padan muka utk aku!

Previos entry aku mengamuk sakan sebab ex aku tak nak bayar hutang aku..




Fine, memang bodoh ar kan, salah aku..tapi setelah di selidik, iya salah kami..b4 this kami dah janji nk beli hp sesame..ala mase ni tgh belajar lagi..so sengal2 la skit...dia nk gunakan aku, mase tu aku mcm tak bape nak sedau diri ar kan..


okey, good..mulut dia kalah minyak wangi..jangan main-main..entah ayat ape yg dia pakai sampai aku pokai gak dulu ar kan..


yg penting, aku nak guna duit tuh.ah bodoh!


aku dah lame gila stalk dia..since dia single, dah kawen dan nk jadi bapak dah pun...fine..aku nk tgk flow life dia..yelah dah ar bla cmtu, duit pun sapu...


then now, di sebabkan aku kurang pendapatan plus aku tgk life dia wah kemain hebat mewah, so aku rase aku berhak la kot kan mintk duit aku..


aku ade mesej dia guna fb kawan aku....lepas tu kuasa tuhan, aku teserempak ngan dia kat hospital masa nak buat monthly check-up dgn wife dia...akutahu dia nampak aku..takpe..buat taknampak..


bulan ramadhan, aku mesej dia kat fb punya ar panjang berjeler-jeler mcm2 yg aku bebelkan...tapi haramm dia nk balas...aku diamm je...dah tak tahan sangat2..ni janji dia..


CLICK THAT IMAGE TO ENLARGE


6 August 2011

1st time aku mesej dia kat fb guna my real account..
jah, kemain panjang aku kasi ayat & luahan hati dgn hrpn dia paham..
tapi..
hampeshhhhh

okey next,



24 AUGUST 2011
FEW DAys before hari raya,aku mesej lagi..
boleh sabar lagi sbb pikir nak raye je kau..


19 SEPTEMBER 2011

Mase ni kesabaran dh tahap2 idong..
dh takde nak diam-diam..kasi laser terus..
mase ni  M SIXTEEN & WAFFLE sume keluar.
kasi ambushh habis...



20 SEPTEMBER 2011
 Untuk pertame kali, berani balas mesej aku lepas kene hentam separuh kauuu..
tapi laki mcm dia ni, pengecut, a.k.a bachul!
dia ingat akubodoh mcam dia ar..
bini dah taw la sangat..aku  bet mmg bini dia tak tahu dia kawen ngan syaitonirajimmmmmmmmm.
toksah nipu la sangat..
lelaki mcm dia, dh beseph aku jumpe..
dan
akutahu sangat perangai dia..
kalau ada anugerah jantan keparat hanco, haa bagi kat dia.!!!!
nk settle kat hp pekebenda nnya!!

hari tu mase terserempak ngan aku kat hospital haa taw kau kecut perut...cuak  gila..jalan ke sana sini mcm ar aku tak nampak ape kau buat..
akuboleh je kahakan kau kat situ, tapi aku tgk perut bini kau, 
sumpah,
tak sampai hati dan tak sekejam tu lah aku nih cik joyah weh...

aku masih waras...

okey next ,


 20 SEPTEMBER 2011
Mase ni pulak, dah takde sabar..iman pun nan hadooo..
dia  buat pasal..
nk bayar half je...
RM 680 kau nk bayar HALF?
gilababi!
atas sebab
duit yg dah kau laborkan kat aku.
weh jantan,
JUBOHHHH AR kauu!!

aku tak nak bukak aib, tapi kau paksa!
mase mula kenal ye lah kau yg gile  mroyan call aku..
ala kjap je guna tepon umah kau
then
sume web camming kat skype, ym!
bodoh!!!
apak kau bayau ke skype bulan2??
bangang!!!

lepas tu, kluar date, 1 sen duit kau, 95sen duit aku la babi!!
taksedau!
nak karaoke, tapi miskin!
last2, aku yg kau pau!!
ah sial je!!

kalo ko review balik,siap cakap, xleh negotiate!
pale apak dye!
patotnya kau yg sujud,sembah kaki aku mintak kurang,
ni tak,
kemain lak kau dgn bachul nya berani ckp psal duit yg kau laborkan kat aku!
hamikk kau!!
aku takkanberdiam diri!



LAST MESSAGE B4 AKU KENA BLOCK,
AKU SOUND DIA,then terus block aku..
punyalah bachul bila 
sanggup
block aku guna acc bini dia..
tu ke makne nya bini kau dah tahu pasal kita!!


Aku takde pun niat nk burukkan sesape, tapi dia ni dlu sekolah mahad..u know skolah agama..mcm ni ke perangai? lepas abes mahad, masuk pulak kolej islam kat selangor..jurusan yg dia amik bkn sebarang2 auw..berkaitan dakwah2 nih..mcm mane ko nk berdakwah sdgkan kau mcm ni?? aku tak cakap semua teruk, tapi aku pun tak paham spesis mcm dia ni...

aku ni tak kejam mcm sesetengah gurl yg sangup hancurkan rumahtanga orang..aku ikut flowlife dorang..kawan2 aku sume yg jenis jin berkepale 3 sume cucuk aku untuk gagalkan perkahwinan mereka..dari mase dia lamar bini dia, sampai preggy ni, sikit pn aku tak kacau...aku taw bini dia tak tahu ape2 so tak fair la aku nak ke tempat keje bini dia dan serang tak tentu pasal..

aku bukan mcm tu..aku taw ape rase bila orang cuba gagalkan perhbgn..ape salah anak dan bini dia? tak salah ape pun.cuma dia sendiri yg cari pasal..aku tak nak babitkan orang lain...meskipun dia blom nikah, tak tergamak aku nak musnahkan hubungan orang..sumpah! tu bukan aku...

aku cuma nak hak aku balik..mmg akibat dari salah aku sendiri..tapi dari segi perasaan, hati aku yg hancur lulur tak mampu di bayar dgn wang ringgit..aku rasa bodoh bila di permainkan saat aku dambakan cinta dari lelaki yg aku sangka akan mencintai aku seadanya aku...

so now, bila dia dah block aku, aku dah ready few plan yg dia takkan expect pun..come on, bangi tu bukan besar pun kan...umah family dia, aku taw..so now, aku dah get ready 5 fake fb acc khas untuk dia yg aku rela create demi hak aku..

Aku jenis simple & tak complicated.serious!Tapi please jgn buat mcm ni pada aku!..

next post, aku jejak dia guna fake fb aku dan finally, dia respon jugak..as usual,cara kasar dia, kasar lagi cara aku & op koz mulut aku...

nanti aku buat entry lagi...

ingat tak penat ke nak kaler2 sume tu kat paint? penat taw..aku kaler kan sbb dia janji nak bayar, so kasi privacy skit..esok, kalo masih kuncup je acc aku tu, baru aku reveal sume! okey!!

bye! letih dahh


Friday, September 23, 2011

CERITA HOT EX AKU YG LIAT BAYAR HUTANG AKU..

RAJIN-RAJIN LAHH MASUK BLOG AKU , KETUK IKLAN AKU, NUFFNANG AKU.


AKU ADE CITER BEST BRO..PSL EX AKU
YG LIAT KALAH TANAH LIAT NAK BAYAR HUTANG AKU


DIA BR JE KAWEN, HIDP MEWAH WALAU  MASIH BELAJAR..YELAH DUIT MAK BAPAK BOLEH AR..


AKU MINTAK BALIK HUTANG AKU, MULA2  JENUH AKU CKP ELOK GUNA KEMPEN BUDI BAHASA..TAPI HARAMM  NAK LAYAN...


TUNGGU EA..AKU DAH MAKI HAMUN , SKRG BARU TERGERAK NAK BAYAR...TP BELOM BAYAR PUN..GEBANG JE LEBEY.


AKU DH BG TEMPOH,KALAU TAK BAYAR, TAW LA AKU AJAR DIA NANTI..


DIA CAKP BINI DIA DAH TAHU PASAL AKU, OH GREAT TAPI PUNYE LA BACHUL JADI LELAKI BILA BLOCK AKU KAT FB SBB TAKUT BNI DIA TAHU PERANGAI SEBENAR..


AKU NI NEKAD ORANGNYA BAI..
AKU BG PKAI RM 680 TAPI NAK PULANG RM 300 MCM TU..LEMAK BABI NAMPAKNYA..


MCM2 YG DIA PERTIKAIKAN..TAKPE2..


AKU TUNGGU DULU..



Monday, September 19, 2011

ALAHAI SI TUKANG INTEBIU,,,puaka

hELLO!


agak busy lately nih..stress..sampai ke hotak...so, smpat view camtu2 je blog nih...alhamdulilah, bergune jugak blog den ni...passengers pn bley tahan even tak de pun nak ketuk2 iklan nuffnang ituwww..


its okey la..no pressure..


baru-baru ni aku ade pergi satu intebiu..saje nak kutip experience..so far, rasenya, hospitality & hotel managmnt yg ak belom pernah join intebiu..so manse tu, nekad, cekal mmg nak pergi..


aku, tak lah expect gaji beribu since tu bukan hotel 6 bintang..biase2 je..tapi taklah sampai hotel bajet ..ade pahammm..


well, receptionist je..so xde la terbayang gaji beribu..normally akuletak harga rm 800...paling rendah dah aku rase..


kau harus view cerita aku sampai habisss!!!


aku bawak semua doc..dah name intebiu kan..dh cukup bergaye dah nih  kan...resume aku dah berkurun aku buat, so dah siap print ar..aku print atas kertas yg tebal skit but still plain A4 paper..nampak tak? PLAIN A4 PAPER..


aku print ats kertas tebal pun sbb puan yg aku pergi intebiu utk pegawai imigresen last year tu advice suruh print ats kertas yg lebih tebal...bkn nye kertas A4 yg plain mcm nk buat balut nasi lemak & itu standard sekarang..


mase intebiu....


aku : assalammualaikum..cik, sy nk tanya, jawatan utk receptionist tu still ade lagi tak?
(mase ni gigi semua nampak..senyum sampai blh pusing satu kepala)


puan ituuww: yes.fill this form, submit today bfore u leave.
(muka dia ni pulak, mcm tenuk tak dpt makan 3 hari)...


aku: baik puan.


......aku isi dengan jayanyewwwwww...ade gak yg aku hentam sbb english yg tinggi..aku ni skolah takat biase2 jew..hihihi ;)


aku : assalammualaikum puan..sy dah habis isi  borang ni..jadi apa langkah seterusnya..?
(nampak tak?? haaa bahasa ibunda mase ni mainkan peranan besauuu)


puan ituwww : fine.folow me... trus interview u..


dalam office...


puan ituww : u are majoring in computer science but then apply for receptionist? why is that so?


aku : actually..blahh..blahhh..blahh..


puan ituww : btw, im curios..what are u thinking print out ur resume on this paper?


aku : (aku cerita psl pegawai kerajaan yg advice cmtu..)


MASE AKU EXPLAIN,EKSPRESI MUKA DIA MCM MAKCIK JUAL TEMPE JEE...SOMBONGGGGGGG..siap boleh adjust selendang ntah style sape tah yg di celop..yukssssss


dalam hati aku, ermm mesti kau ni tak pernah kene panggil intbiu kerajaan..jakun..tanye elok2 takpe gak..hishh


puan ituww :we cant pay u on this number...ckup ke 450 yg we nk bg u? 
( just now aku letak harga 800 & dye ckp gaji receptionist mostly rm 450) 


aku : owh...its okey..im okey with that number..not a big deal.


puan ituww : oh! kat sini..u tulis ade kereta...umur 23 dh ade kereta sendiri...sgt2 kaya, msti anak org loaded nih..buat apa dtg sini lagi?


aku : puan, 1st,sy tak kisah berape gaji tu,  sy mmg nak keje & kebtulan sy tak pernah lagi join this particular site..im also curios nk pengalaman..2nd sbb puan yg advertise besar,sy apply lahh..3rd..mak bapak sy tak mintak pn puan downpaymnt kereta sy, so toksah nk pertikaikan sy..lastly what do u think im doing here, datang nk melawat kawasan mcm YB? 


(aku terus blahhh & amik doc aku kat tgn dia dgn cara baik...well, aku still behave...)


pengajaran....


untuk pakcik makcik intbiu, please jgn nak kasar sgt atau cross the line...aku tak cakap smua tukang intebiu tu teruk, tapi segelintir je weh..
aku tak kisah kau nk bayar gaji aku berape pun, janji duit, tapi jgnlaah nk over sangat  mcm ar aku ni tak layak langsung.


maybe tu prosedur korang utk tgk ketahanan seseorang tu, tapi come on..yg aku nak apply ni krja swasta tu weh.takde ape2 imbuhan plak tu..gaji ciput lak tuh...toksah ar nk treat people smpai mcm tu sekali..


i tell u what ar,aku lagi respect puan yg intebiu aku utk jawatan imigresen dlu..berbudi bahse lagi.haa ade mcm2 advantage ag..gaji pun sedap..awat dia bley layan aku biase je, tapi kau, mcm shialll...


aku tak rajin nak biadap dgn orang, tp ni 1st kot aku sound si tukang intebiu..aku ade rujuk dgn lecturer career managmnt aku dlu, then dia pun ade advice yg aku tak sepatotnya sound mcm tu..agak kasar..she also remind me utk lebih berhati-hati...tu je ke? boleh lahh...


aku tak heran tapi orang mcm tu kene ajau skit..


till then,
thanks..

Tuesday, September 13, 2011

kata-kata

kata-kata boleh memakan jiwa nan lara..


boleh menyakitkan hati


betul kata orang, lidah itu lebih tajam dari belati mahupun pedang samurai..


syukur, aku masih berada di sini tegak berdiri walau seribu ayat puaka datang menghujani & segala macam kata-kata nista dedikasi khas untuk aku, aku bangga,


sebab tuhan kuatkan semangat..aku cuba jugak untuk bermain airmata, tapi, alhamdulilah...setakat ini, aku berjaya..tidak menitiskan airmata, walau sedikit..makin hari,makin kuat semangat aku..


aku masih disini...



Friday, September 9, 2011

AMUKAN PALING DASYAT YG PERNAH AKU LALUI..

SALAM..


Pernah putus cinta tak? pernah tak? mesti pernah kan?? well, kat sini aku  nak share satu kisah yg aku lalui sendiri & aku tak jangke amukan atau kegilaan aku di tahap tu..i swear..tindakan luar kawal..


(jap2..kunyah kacang kuda dulu)...;)


begin...


benda ni berlaku dan aku personally malu dngan parents aku sbb mereka kene keluar duit utk repair atas tindakan bodoh aku tu..


semua sebab cinta..u know...cinta is suck..eh takdelah...cinta yang agung tetap untuk tuhan yang maha esa..;)


cuma cinta untuk manusia ni je yang tak boleh jangka ape reaksi kita..mase tengah seronok bercinta, ah kemain..sume manis..tak nafi manis sangat..ye..ye aku miss saat tuh ;)


waktu putus cinta..


haa mase ni lah keluar la perangai yg tak terjangka..kerja paling bodoh  yg pernah aku buat waktu putus cinta adelah mase tu aku tengah belajar kat one private college somewhere around kuantan..kebetulan mase tu bercinte dengan orang KHell..sorry..KL..


gila bila, aku call si lelaki tu & tak jwb..eh berjuta kali jugak aku call..haremm cibai tu nak angkat..sms tak payah cerita..beribu kali jugak aku baling hp kat dinding..eh pndai pulak hp ni bila aku baling tak pulak pecah..masih bleh buat call..bila baling,pecah berderai dgn batteri, aku pun kutip balik & sambungkan pastu, call dia..tak jugak angkat..


haa tindakan aku..
terus call cab then amik bas kat teriminal terus pergi KL..tak bawak ape pun..sehelai pun..handphone pun tak bawak..lepas call taxi , aku terus baling hp kat dinding dan blahh..mmg tak ingat langsung nak pkai cantik2 or even make up..mase tu hilang arah tuju & dah tak waras sampai tak terfikir nak amik wudhu..dlm bas tu, aku nangis je..tapi taklah kuat..berderai-derai airmata & tak tahu tujuan ke sane.


sampai pudu, eh aku baru sedar, aku dah sampai KL..terus call akk aku yg mase tu final year degree kat uitrm shah alam..dulu pudu tak lawa mcm sekarang..dlu pudu , public phone ade 25..i assume la kan...tapi yg boleh pakai 1 je..haremmmm betul...my sis dtg  & alhamdulilah aku kembali normal..


tu yg bley tahan gilaaa..


yg aku tak boleh lupa bila,
aku kenal dgn sorang guy ni dari tagged..kbtln orang melaka..flow nk jumpa tu lambat sbb aku nk kwan je dlu.lame gak ak hold utk jumpa..aku balik melaka untuk practical, kat situ baru kami berjmpa..yela, during that, kitorg  je gune skype or ym je..web camming kan..then baru jumpa...so bile aku tak sempat nk jmpa, just web cam ar..most of the time, mmg kami melekat kat web cam ar..nak tdo pun on lagi web cam..acewahh..once, bila aku tahu satu kenyataan, terus aku hempas lappy ke lantai..siap pijak skrin tu..garang tak? seriously mmg tak sedar..


on the next day, aku nak online, haaaa amik kau..jahanam skrin aku...pastu abah la yg bawak g kedai nak repair..RM 500 kauuuu..terbang mcm tu je nokss...bodohnya....


tapi alhamdulilah, akutak pernah lagi & aku bersyukur sebb tak pernah lagi la kan terpikir nak bunuh diri atau tanam ayat "kalau aku tak dapat memiliki kau, no one akan memiliki kau" ermmm tak boleh belah je kan..yelah, tgh masyuk cinta sane sini.mane nk ingat ...


pesan aku, kawan2 sila berfikir jauh sampai ke hujung dunia sblm nak buat sesuatu especially if berkaitan hati & perasaan..please...please..please..buat ape nak bazirkan airmata atau jiwa raga untuk lelaki yg tak menghargai anda??


esok lusa..pasti..anda akan di pertemukan jdoh..cuma.cepat atau lambat je ;)



yg seblah kanan tuh , yg mcm bar code tu kan..
gila ;(


seksa bai time nih


rosak screen then trus ade problem ngan desktop
;(


;(
jangan jadi bodoh kerana cinta
;(

Tuesday, September 6, 2011

BILE TIDAK HATI-HATI..KAN DAH KENE...DUHHH..



Insiden ni berlaku tahun lpas.saje nak share bile aku tengok dlm mmry card ade pic ni..ni 1st kot myvi kne langgar dari tepi akibat kecuaian ah chong..
kire mase kejadian, aku takde kat situ..
tp menurut cerita yg berkenaan,
myvi kami ni mmg dah berade di jalan yg  betul &
entah mcm mane, mase drive tu, lens ah chong ni tibe2 jatuh kat bwh kaki..
i assume la kot..jgn caye reason tu..
tak nampak sblah mate, terus sretttttttt
langar tepi..
well kereta mesia kan..
gegau jugak la kate depa...

lalai sungguh yer..
nk kluar tu please tgk depan blakng ea..kiri kanan.,.


agak terus dan nasib baik seblah kiri u know...
sblah driver
dan
terus buat driver tu trauma a week jugak la noksss..


As usual, settle leklok..
matured ar kan
xde ar smpai nak kuwau parang
just mase nk negotiate price tu ade msalah skit la kan..



Finally settle jugak,
admit je la salah ko ah keong..
lagi mau citer banyak kan..
weekend lak jadi mase tu,
so cost nk pnggil tod truck same harge dgn drive sndiri balik umah..
save money skit..lagipun mase tu lepas shopping
jd tak pasal-pasal, 
aku kene bawak kereta ni balik rumah esok ke bengkel..
selamat jugak..
cume mase kat traffic light byk gak org yg prihatin..
dgn cara,
kerut-keru dahi..
tak kurang jugak dgn amik kertas, pen,
tulis number plat atas tangan..

yg sampai skrg umur 23 tahun,
aku mcm tak boleh blah biler aku tak tahu
kenape mesti bile ade org eksiden je,
mesti amik number plat, or tarikh or ape2 berkaitan number..
tak ke eksiden tu dah suwei..
yg nak di tikam lagi buat ape??
tak ke lagi suweiii....



MY HOMEMADE KUIH RAYA

Percaya saye!


Hello readers...


Masih dalam mood raya kan? ehehe..raya..oh means before raye, masa puasa, sempat jugak try test & error & debug utk kuih raye...menjadi taw..


yelah cuba cari yg senang..dan bahan yg paling simple....finally, menjadi...



biskut ni aku dah lupa namenyerrr..
atas tu suppose glace with kuning telur,
but then,
bijak laksana, aku cmpur kuning telur dgn pewarne kuning,
jadilah iye mcm ituww..
agak scary...
tapi sedap..boleh lahh ;)


biskut suji...
resipi aku amik dari buku 1001 resipi by chef zaidah mohd noor..
bukunye agak bored sbb takde gambar..
so once ble instruct utk pakai penekap kegemaran, 
aku sapu bentuk ni..
mcm ala-ala kerang..
melted dalam mulut okey
 ;)


biskut kelakar..a.k.a biskut buah rotan..
kelakar sebab keras berdentung..
mase uli menjadi
tp bile goreng..
letup sane sini..
tak tahan mak nak..
hangus-hangus pun ade
rugi nok bijan aku..

semua tetamu puas hati..dan tak kurang ade jugak yg nak jage ati..sabau je lahhh..dan sekian ya ;)

Sunday, September 4, 2011

AKU FAHAM..DAN MUNGKIN.....



Pernah tak kau rase kau lebih kuat tanpa berpasangan?  I mean berbopren bopren nih? Yes, tak nafikan bergulung-gulung dugaan di bulan ramdhan dan senang cakap sepanjang  tahun ni...berpikul-pikul masalah..Tak nafikan aku hampir lemas, jatuh terjelopok lalu hampir tersungkur jugak..


Aku selalu cakap kat diri aku yg ini semua dugaan tuhan..ye, tak nafikan yg aku memang senang dan agak murah ye dgn airmata..tak de ar murah sangat tapi agak cengeng la..hati lembut bai walau mulut laju..


Kadang, aku tak jangka pun aku boleh sampai setabah dan sejauh ni..Beban? Masalah? semua aku tanggung dan tak sama pun masalah aku dan kau...kalau same, tu sume kebetulan..Setiap kali pelbagai dugaan dan masalah datang, mmg tak nafikan aku akan menangis dulu ape-ape hal..yg kemudian, lain cerita..


pernah rase nak give up dan buat bodoh dan buat mcam tak de benda jadi..live..life as usual..tapi tu dah name hipokrit sangat la pulak...
Ade masalah, takmungkin la boleh pejam mata dan buat macam eh takde ape jadi..


ade ke orang yg ade masalah tu, dye buat dunno je..i dont think so..


Bisa dan pedih since 5 tahun lepas dah kot aku carry msalah yg macam dah takde penghujung..trus berlanjutan..kadang-kdang tercabar iman aku dan aku tak nafikan pernah jugak pertikaikan ape hikmah dan persoalkan mana relevan nya TUHAN duga aku..yalah as manusia biasa, aku punyai masalh yg entah kadang-kadang aku terlepas & tersasar sampaikan sanggup mempersoalkannya..


now, tahun ni, aku rase makin berat dan hari demi hari, dugaan tu semakin besar ibarat ada segumpal api yg besar sdg datang ke arah aku..aku berlari sekuat hati, tetap dan masih api tu tetap nak kejar aku..kadang=kadang terkena tempias api itu pada aku..aku masih lari dantetap lari, tapi aku rasa bara dari gumpalan api berkenaan..ya allah begitu besar dugaanmu kali ini..


Lpas satu, satu masalah..rase macam takde penghujung je semua ni..


Aku beruntung sebab aku pernah di jaga oleh mak angkat aku waktu aku kecik so, segala nasihat dye masih lagi terngiang-ngiag lagi di kepala aku bila aku di landa masalah..maklumlah, dlu mak aku sibuk kerja, so kesempatan dan masa byk aku abeskan dgn  mak angkat aku tu..


Untuk dugaan kali ni, aku bersendirian, means, no man in mylife..atau .kekasih hati di samping untuk bagi semangat pada aku..entahlah..tak nafikan if ada kekasih, at least boleh cerita tanpa batasan kat dia..a good listener la katekan..tapi now, spnjang tahun ni, im face my very incredible problem with my own & stand on my own feet.. 



tak nafi, rindu jugak nak merengek-rengek mcm budak kecik..nangis kat telepon smpai kredit abes or lpas geram tak tentu pasal kat en.sayang..tapi semua tu hanya kenangan..dah takde dah..


lame-lame personally aku rase mcam aku tak kisah  dan aku rasa lebih kuat bila sorang-sorang face benda ni...mmg rase a lil rugi & gedik terserlah sb tak dapat nak manja tak tentu pasal dgn kekasih, but , its fine..im good without it...tak tipu la kan...aku dpt rasa diri aku ni ade kekuatan luar biasa bile beridir sorang dan tak perlu bersengayut mcm beruk dekat lelaki yg bergelar kekasih..subahanallah...agungnya kuasa mu ya allah..


masa mula tu, rasa jugak rindu semua tu, tapi takpe, kekuatan tu dtg dari dlm diri sendiri dan sendiri aku terfikir yg mungkin ada sebab tuhan tak beri aku peluang utk bercinta saat ni sebab tuhan tahu aku akan lebih kuat jika bersendirian menempuh dugaan yg mendatang..ermm mungkinlah..


Kini, aku harap, dgn kaki sendiri, airmata yg aku tadah sendiri, dan kesedaran yg muncul dlm diri aku, aku harap aku mampu tangani masalah ni..perbaiki atau cuba memulihkan keadaan yg semakin meruncing..i guess...


heyy, aku tak cakap aku tak perlukan lelaki atau org utk tolong aku,entry kali ni lebih kepada support dari kekasih atau yg tercinta..aku bernasib baik sbb once i leave him behind, tuhan beri aku chance re-united dgn kawan-kawan lame yg aku tak pernah baik tapi now, dah jadi close friend..some of them , my childhood friend..so tak lah rase kosong sangat..masih ada yg sudi dan sayang..


aku bersyukur sebab ada kawan-kawan yg sgt2 supportive dan understanding..aku taklah heboh sekampung masalah yg aku ada, tapi akutahu dorang pun tak kering dgn masalah, so as friend, we share everything...


akhir, aku faham dan mungkin ini jalan takdir aku utk sementara tidak terikat dgn mana-mana relationship..aku rindu turun naik mood orang bercinta..serious rindu..mungkin belum lagi masa utk aku di pertemukan dgn pasanganku..lebih baik aku teruskan hidup ini dari melihat pasangan sendiri merana, rasa tersisih dek kerna komitmen kepada masalah yg sedang melanda aku...


tak baik buat orang kecewa..if terpaksa, dia mungkin ade sebab kenapa melakukkan semua tu...


till then,
terima kasih ;)

Saturday, September 3, 2011

KALAU SAYE KAWIN..SAYE NAK LELAKI MACAM.......

Mcm apek korek lombong dah cara aku cakap ni...Previous entry duk sibuk kecoh2 yg kawan kawen rimas lemas pas2 umor baru 23..aiiiii...okey aku nak berblog skit pasal lelaki idaman aku yg jugak merangkap bakal asben aku.ni kiranya mcm quality control lah kan..list of behaviour or wtsvr ;)


1...kalau boleh. aku  nak lelaki yg tinggi education level dari aku..kalo aku professor madya, dye mesti at least professor klon...ehehe..tak lah...tinggi u know..higher then me..jgn ar aku diploma, kau sijil teknikal..aiiyaaa...


...kalau boleh..ni saje list utk suka-suka tapi ade yg mendalam....


2....kalau boleh , aku tak nak lelaki yg mulut mcam meon jual ikan kat pasar..dahlah tak henti bercakap pastu terjerit pekik..ala u know ,mcm org nak jual ikan tuh..nooooo i dont like it ;) kalau boleh, aku nak dia seorang yg pendiam dan ramah tapi tak lah sampai pendiam boleh di kategorikan sombong atau dlm mulut ade zamrud dlm mulut tu...aishhhh tak boleh ea...reason, aku ni dah sememangnya ramah mulut & cakap tak henti, so okey la tu kan...kalau dua2 kecoh dan becok, umaighhhhh susah...lagipun sgt2 buruk okey bile lelaki mulut becok..heyyy  theres different psl mulut becok dan ramah..note that..


...tu pun kalau boleh dan di takdirkan.


3....kalau boleh aku nak, lelaki tu jenis & dtg dari kalangan orang2 yg pandai plan financial dye...tapi tak lah sampai aku perlu tgk bank statment kan..melampau nauuu..aku nak yg mcm abah aku..senang cerita! abah aku seorang yg pndai plan financial..kalau bahasa org kampung , kire pandai pusing duit ar kan...bkn ape, kalau dah  dua-dua tak reti plan, mcm mane nanti kan...lagipun bg aku, seorang lelaki wajibulhunna pndai merancang keewangan dan ekonomi keluarga sbb dye adalah ketua keluarga..anything, dia akan kene tanggung..aku as wife, assistant je atau puan penasihat...aku kagum dgn abah   how abah manage our financial problem..berbaloi..okey takpe, nanti aku suruh bakal asben aku amik short course dgn abah aku ;)


4.....kalau boleh aku nak lelaki itu ade sifat kemanusiaan dan kebajikkan dalam diri dye yang sangat tinggi macam uncle zoul aku..talking bout my uncle, uncle aku ni seorang yg sgt2 mementingkan adik beradik dan keluarga..walau kau demam pun , dye akan datang...aku duduk melaka tapi dye duduk seremban..so if ade ape2 jadi kat famly aku, aku ckp skit je or aku tulis je status kat fb tu, dlm mase 1 jam dah terpacak satu kuarge depan umah aku..mcm tu la kan..dia tak kira masa, datang je..dlu masa arwah abg shafiq yg merupakan bf akak aku tgh tenat, uncle aku sanggup bwk  kitorg & tnjuk jalan g perak..jauhh tu...sikit pun dye tak mintak duit minyak..ala org minyak..engineer petronas la katekan....uncle aku jugak la yg rajin sgt2 cari sedare2 yg dah terputus hubugan dan mcm2 lagi..sangat baik & sifat tu yg aku nak ade dlm bkl asben i  taw.....takut jugak kalo dpt laki yg jenis tak nak mengalah dan asyik pentingkan famly dye je..payah tuuuuu...jauhkanlahhh


5.....kalau boleh, aku nak lelaki tu, ade skill memasak skit la yer darling...takdelah nak harap aku 100% masak...


6....kalau boleh aku nak lelaki tu dtg dari keturunan yg baik-baik & tahu asal usul sendiri kalau dia adalah anak angkat..dah banyak jugak bekas dan kawan2 aku yg anak angkat, tapi berdegil dan tak nak cari keluarga asal..kang penting..walau kau anak kutip pun , please, ade chance nak cari asal usul diri kau....seandainya aku di takdirkan hidup dgn lelaki yg telah di ambil anak angkat, its fine...aku akan bersama dye berusaha utk cari keluarga asal nya as long dia sendiri pun nak cari keluarga nya...pantang betul bila anak angkat tak sedar diri...wooooooo..sgt tak bagus...


7....kalau boleh..NANTI AKU SAMBUNG....mengantuk ;)

PLEASE EXPECT ANYTHING THAT U UNEXPECT ;)



SUNGGUH tak sangke..kadang2 aku tak sangka, tapi now terjadi..sungguh cepat..its okey..its fine...

hope kau berbahagia!



kalau yg kes mcm ni, aku mesti dah hilang akal, 

tapi yg kes ituww,

aku tgk gf baru nya,

wohhhhhh

same gak mcm dia,

ASAL DARI HUTAN

;)

hehehehe


mula-mula tepuk dahi bajet nak menyesal la sangat, tapi lelame terpakse tahan perut akibat ketawa tak henti-henti..nak nak bile member cakap..lahhh ni gf baru dye? ooo sepokok ler nih..ahaaa sesuai sangat-sangat ;)

Friday, September 2, 2011

KIRI KANAN KAWAN DAH KAHWIN..RIMAS...LEMAS

hello...ika..aku ni....******* ko jemput le dtg umah aku....awat open house ke? no lah...aku nak kawen...glurppp ~!




ni ayat biase nih..seriously, kawen? umo baru 23? erkk should i say dah umur 23? mane satu ni? mane2 pun tak pe ar...no point ;)


apeeee?? kene beli handbang besar gedabak? kene kepit anak kiri kanan..kene beli baju yg ade ruang  netek kan anak? erkk?? kene beli stroller baby??  kene bangun memalam sbb baby kembung perut? amik MC sbb baby kne demam yellow...ehehe demam kuning? erkkkk! not ready yet...sekian.


baru2 ni..bukan baru sgt2, dari awal tahun ni, mmg muke aku dan kawan2 yg ade dalam album wedd mmbr aku...wah pose kalah the bride..;) pedulikkk hapeee....


asal naik je number baru, mesti aku berkerut dahi pastu duk asah suara kasi lembut gelah gemalai..tup..tup mmbr invite kawen..eh bukan tak suke..aku bajet yg call si abg pilot ;) hahahaha..angan kauuuu besauuu...


berderet kawan aku kawen..moh nak mengumpat skit, sume tu budak kelas aku..depa keje tak leh gempak, stakat engineer petronas pastu yg laki engineer shell..tak hebat ea...sial...gile babi..mane nk dapat tuh...;)


ala relax2, ade je yang kawen dgn kerani skolah..eh okey tu kerajaan ape..raye je dpt bonus berkepuk...;)


kadang aku terfikir, dorang ni dah abes ke balas jase mak bapak sampai nak kawen awal?bukan nak cakap ape ar kan, yg kawen tu dah lahir kaye raye  tak pe, ni ade yg mak bapak duduk umah pangsa, tapi ade hati nak kawen..


maaf la..aku tak agree langsung...come on..mak pak ang duk umah pangse tu..yes takde salah pun , tapi tak selesa..nak jadi citer lak, lepas kawen , kawan aku ni pakat duk penuhkan umah mak pak dye yang mmg penuh mcm ikan sardin..eh ikan sardin pun ade 3 ekor je dalam satu tin..


kesian sgt3 mase tu..kawan aku pulak anak sulung..adik2 masih kecik lagi beratur mcm keretapi nak ke thailand...rase mcm nak sound je kan..aku kesian ngan mak bapak dye je..


tapi tu lah, dah nama jodoh ;) tak sape mampu halang....maybe tuhan ade sebab mengapa satukan mereka...tuhan ada sebab tersendiri dan ade hikmah di sebaliknya..


bagi aku,  kalau  nak kawen muda, yes u can but please, balas dlu jasa mk bapak anda...kasi nampak sikit la..ni jangan lah mak bapak pun merempat, pas2 ko nak kawen ..tak ke tambah beban.? well ni my own opinion..taksuruh pun agree..paling penting nak kawen awal pun, please plan well dari semua aspek..


kat  news paper pn , org dah buat kajian, mostly, yg kawen muda ni potensi untuk cerai berai sangat besar..yelah darah muda masih berkocak..berdangdut sakan pastu tetibe dah kene tambat..dah kene ikat...


nak kawen ni bukan benda mudah dan bukan isu kecik..kene bersiap dari semua aspek..kalau stakat dgn motto " u die, i die or i love u..u love me" baik toksah kawen...aku dah tgk orang kawen ni terutama yg mude mudi ni..bermasalah..kebanyakkan...


takut jugak bile ade masalah, cerai adelah  perkataan utama..masayallah mintak jauhkan lahhh dari perisitiwa ituwwwww..


ingat senang ke bile nak cerai..makan mase...turun naik mahkamah..tunggu abes idah and so on..hoiiii fikir baik2...


untuk yg rase nak kawen mude mudi, sile jangan segan..tp untuk yg lelaki,ko nak tanggung anak orang, dan muke tu yg akan bersame ko susah senang dan sampai kau kojol..sampai kerepot u know....so get ready...yg gurl pulak, haaa anda akan jadi emak , bini orang..dah takleh la yer pandang jantan lain walau mcm aaron aziz..cair mak nak oiiii..meskipun muke laki ko mcm harun aziz tukang kebun hospital, ko kene terima kenyataan tu dan yg paling penting ;-


"KEJUJURAN DAN KEPERCAYAAN"


kalau ade 2 prinsip ni, okey good.tahniah untuk bakal pengantin..
okey relax, ni pandangan je..bukan ade ape pun...;)


cume penulisan untuk kesedaran diri sendiri dan orang lain ;)



EH..ADE YANG TERASE PULAK...TAK SANGKE ADE SILENT READERS.

mOOD raye tak abes lagi ni..okey fine,....aku bukanlah nak mengamuk tak tentu hal..


Hari ni terase nak check email..eh ade yg terase & siap memaki hamun den..


kesian nyaaaaaa..bangga sebab eh aku ade silent reader...awak..oh awak..baik lelaki or perempuan, awak.....thanks a lot ya ;)


saye personally tak nak tahu awk sape atau ape penyebab awak tegar jadi silent reader..okey better silent reader sbb cakap stalker kang, bajet poyo la sanagt ;)


refer to my post bertajuk ENTRY PUAS HATI tu. ade manusia tuhan merangkap anak adam dgn rajin dan baik hati email aku dengan ayat2 biadappppp dia..


kat sini aku nak perbetulkan okey, aku tak cakap lah lelaki pantai timur tak boleh di percayai or tak boleh buat laki..no...tak semua...


kak, makcik, adik, takpe...sy terima cemuhan awak, tapi tak ke mak bapak awak hantar pergi sekolah dan cikgu ajar awak cara tegur awak? cara awak ni mcm takde sivik..terus menerus nak label sy ni tak laku dan desperate..eh kakak, makcik, cik abang, sy ni bukan barang perhiasan yg boleh awak nilai sesuka hati laku atau tak...


kau peduli ape..aku ckp ni general je..suke hati la nak dump him pon...iye kakak, makcik, nenek weh, what u give, u get back..iye i know that..dun worry la yerr..sy tahu terms tu...no give,..no back...


takde point..wait mungkin ade skit point utk awak marah sbb mungkin awk dtg dari negeri sane..im so sorry...eh sy tak cakap dan takde niat nak beza negeri tu dn negeri ni..im sooooo sorry babe!


cume., cara nak tegur tu kasi ade adab skit ha..lagu satu, curious sgt nak tahu awak ni sape sampai mcm makan dalam je ape yg sy cakap..hopsss sorry  ea..


sy rase awak ni hendap sy ea nak tulis ape..eh sukenyerrrr saye ;)..


aku  nak kasi kau meluat sikit dengan words aku...bia lantak ko sampai juling air batu bile bace blog aku...


aku tak heran pon...sile sile stalk lagi..mesti ko ni byk mase free kan...jgn lupa ya tgk2 sikit sape yg ko nak hentam tuh..


i dont know u at all plus i dont even care anymore...


;)


till then
terimas kasih ;)

LAME SAYE DAH TAK UPDATE...IM SORRRYY

aSsalammualaikum ;)

maybe dah terlambat but its okey..Selamat Berpuasa untuk yg puase enam tuh..

oh lupe lakkk :)

untuk semua umat islam, selamat hari raya

maaf zahir dan batin.

Kepada sesiapa yg pernah sy sakiti dan lukai, ampun maaf di pinta...harap maafku di terima ya! ;)

nanti sy update banyak2..

dah ade draft dlm handphone ;)