Thursday, December 30, 2010

NEW YEAR

YOUR DREAM IN 2011 
IS 
THIS?


BODY SHAPE

 EYUKSSS! NOOO!!!


 HELL YEAH!!




HAIR STYLE


NOOOOOOOOOOOOOOO!!



 OH YEAH BABY!!!

PUSAT TUISYEN BISTARI MELAKA

PUSAT TUISYEN BISTARI MELAKA


Pernah tak korang dengar pusat tuisyen ni? hebat eh..located kat gajah berang..ala dekat ngan KFC gaja berang...aku ni membesar kat sini ar..aku dari darjah 4 dan darjah 6 aku tuisyen sini..pastu tingkatan 3 kejap then hancur then form 5 baru betul2 komited la..almaklumlah kat PTB (pusat tuisyen bistari) ni byk laki laki ensem..dari budak2 kelas aku sampai la ke owner tu sendiri..TIGER MUS..hahaha..poyo je an..tp takpelah aku dah jelak ngan mustapa tu yg selalu angkat bangkul sendiri..eehhehe


*baju putih ni cikgu mustafa..aku pinjam gambar ni dari blog adik ni..pinjam yer*

.bestt woo buat ape nak tipu..kat sane sume cikgu sporting..sambil blajau kau leh kunyak mengunyah..suka hati kau lah..environment sgt happening sebab cikgu2 open minded..siap leh ckp kotor-kotor lagi..yelah kalau nak serious je, uwarghhh mengantokk la bai..tak enjoy...tapi tu lah kalu sape2 masuk sini, kene la pandai bawak diri..enjoy2 gak tapi kalau sampai abes kelas pn enjoy payah lah kan..

masa aku form 5, aku suka semua subjek yg di ajar..bile dah form 5 , dah nmpak la matured and fokus pd cikgu2..tp stil have fun gak..cara pembelajaran tak stress..dulu kelas BM hanya cikgu  mustafa je ajau..mybe sampai sekarang masih dye lagi..cikgu terbaik wehh..soklan spot sume konpem kuwar spm..tak rugi bai..setiap kali masuk dewan untuk kelas BM, pastilah aku ngan kawan aku akan duduk depan sekali dan sometime terkena tempias ayaq luiq dye..nak pakai payung,takut npk sgt kurang ajar..ehehe..tp tu yg buat aku score A dalam BM..cayalah! time cikgu mustafa ni time dye garang, haaaa amik kau, terkencit kau dlm sluar..tp mase dye baik, abes sume org dye nak raba..haha..memang best woo..cikgu yg terbaik beb! dan sangat2 adil sebb kalo tngah mengajar, tak kire ko pompuan laki, ko main2, dye halau kau ikut suka dye..yelah..time main..main..time blajar2...ade jugak2 kawn2 au yg kecundang sebab tuisyen sini..tu sebab dye tak reti bahagikan diri dye...

dan cikgu mustafa banyak cerita pasal kesusahan hidup dye..pasal kesusahan hidup dye lah dye berusaha untuk majukan diri dye dan keluarga dye..tu yang aku salute kat dye..

hihihi =)

tak brape salute sebab dye tak kawen lagi..spoilll la cikgu...xpe lom ade jodoh..mcm yang dye selalu ckp, aku bukan tak nak kawen, tapi malas lah..erra fazira nanti asyik call aku je...nanti bini aku cemburu..
(perasan kan cikgu aku sorang ni)

mase dalam kelas aku pun, suku je kot yg bh perhatian pd cikgu ajar..yg lain,main2 mata dan ada yang datang dgn baju cantik2 tp otak udang..kire nak dtg sane nak melawa dan cari pakwe jelah..nasib kau lah..

tapi wa cakap lu, kat situ,mase zaman2 aku, budak2 sultan muhammad, MOZAC & high school sume muka suci and fresh from oven lagi woo..ensemm gilo..tapi sume pendiam2..tapi bile cikgu bg soklan , budak2 teruna lagi suci tu yg jawab2..goyang jiwa aku bai!




HAA tu dia...
kaum kerabat merangkap testimonial..
=D

subjek lain mcm english eh..ade sorang cikgu bangla..haaha..taklah..ni cikgu india muslim tapi budak2 ni panggil bangla sbb kadang2 dye boleh ckp mcm bangla punye style..name dye tak silap aku, suhai..alaa lebih kurang cm2 la..tu pun best gak..lagi terkekek2 gak..dye kalo spot soalan,konpem kuwar..akut ak pernah miss la bile ade seminar bahasa melayu,inggeris,maths and sains anjuran pusat tuisyen bistari..memang seronok dan berbaloi-baloi..

lagi satu cikgu sains..owh! aku panggil cikgu gile sex..hhaa..ape yang dia ajau , mesti ade blues..time tu aku & dak pompuan mmg agak budus2 , so tatau la bile dye dan dak laki duk ketawa2..aku taw tu adelah ketawa gatal miang...tp tatau sebab ape..bila dah lama2,owh..baru aku taw..dye ajar mmg masuk..tp yg bab2 blues tu, ko tak payah la nak amik sgt..kang ade pulak kau balik guna sabun untuk kasi licin..wek wek..=P

kat situ ramai gak brader2 yg poyo..uwekk..aku ni muka takde la mcm jesika simsen tp adelah skit mcm kim kardashian..hehehe...

lagi best bile dorang akan adekan majlis2 before peksa..mcm sembahyang hajat dan bacaan tahlil atau yassinn..kire lagi berkat lah

fun sgt2 bile dorang ade wat trip pergi tempat2 best afta exam..mcm trip pergi genting highlands..kire mcm tu relax kan minda..hehehe..tatau skrg ade lagi atau tak..


aku tak berminat nak ke tempat tuisyen yang macam balbair or ape2 ntah yg celop dan celop kerana aku lebih selesa kat sini..


for me ,at school we already face a serious learning and we dont have to push ourself to things that we know it couldnt make it real.
datang untuk belajar dan bukan untuk takut sangat2 kalau cikgu tu nanti marah2 dan sampaikan batuk pun kene marah..uishhh teruk dah tu..


well..ape2 pn tu sume depends on ur personal choices.
tak semestinya nak berjaya, kita kene belajar dengan sources yang kat strict.
byk lagi choices that actually we do have during this journey..plus we have to look out from not only our own eyeside..
come on!
mane2 tempat pun ade pro and con..

so for those yg berminat nak pergi bistari, silakan..takyah segan2..tapi yg penting, niat tu kene betul la..jgn lah kau dengar kata2 kawan2 ko yng nak menghancurkan kau...pergi sane p kutip ilmu..bkn kutip nombor tepon budak2 lelaki yang ensem dan berdahi luas tu..sebelom pergi , cium tangan mak pak kau dulu..tetapkan niat..bagi aku, ape pn kita nak buat, kalau niat tu betul,i.allah betullah jalannya..takde masalah..
aku bernasib baik sebab dpt la 4A..subjek lain kredit.



last but not least,
terima kasih cikgu2 dan kakitangan PUSAT TUISYEN BISTARI MELAKA
you guys have done a great job!
halalkan ilmu & perkhidmatan yang telah di berikan
semoga kalian berjaya!


it almost 7 year i been leaving pusat tuisyen bistari, but from here i start fall in love with someone who really caught my heart,my first gentlemen.
a guy.name Ks..
i do hope so u still remmber me and how much i miss u


i also pernah gak tersesat, tapi thank god, dapat fokus balik.=D






info lainboleh je google or pegi kat blog adik ni.
ex stud tusiyen bistari gak =D




Wednesday, December 29, 2010

PERKARA YG TAK PATUT DI LAKUKKAN SELEPAS PUTUS CINTA

Sedih ya putus cinta? sabar yer...sedih  yer nanti takde sape nak call awak..nak mesej awak..atau awk sedey yer sebab nanti takde sape nak bgai hadiah masa valentine days or birthday awak ya..


alaaa come on la!! jangan bersedih..buat ape nak touching-touching lama-lama sedangkan dia lelaki yang ego akan keluar cari perempuan lain..sedang awak tertonggeng-tonggeng menangis,haa dye dah pun on kan ym dia dan cari aweks baru..


ape ? tak percaya? ape lelaki tak semua sama? ya betul la tu..tapi kita sebagai perempuan kena ingat yang lelaki itu ego..kau ingat dye akan datang pujuk rayu kau dan cium kaki kita? oh tak...ade mungkin ade tp sebesar kuman je kot jumlanye..yakin? ya memang aku yakin...


perkara yang tak wajar & tak masuk otak yang kita sebagai perempuan tak patut buat.








1- Menangis meraung sampai harimau kat zoo nak tidur pun tak boleh



kenape tak boleh ? : sebab nye, dia takkan kembali pada kau walau tiba-tiba keluar emas dari bijik mata kau..lagi satu eh, dia tahu ke kau nangis puas2? ada dia amik tahu? tak de jet..baik kau simpan je air mata  kau waktu tengok citer bersamamu kat tv3 or waktu tengok rancangan hindustan..lagi berbaloi..boleh menangis untuk hilangkan sedih tapi tak payah la sampai bergelen-gelen..tak elok..nnt mata kau sebam, macam mana nak pergi keje dan tackle laki lain..see..




2- Call dye atau mesej dye merayu-rayu untuk tak putus



kenapa tak boleh? : sebab eh kau gile eh? jarang ade lelaki yang dah ludah dan jilat balik..aku tak berapa percaya pada relationship yang dah putus atas sebab2 kes berat (contoh curang dan curang)..ini tak bagus sbb kebarangkalian untuk bersama nipis woo..untuk kes yg takde chemistry tu, tapi korang sedaya upaya mesej dan tinggalkan beribu voice mail untuk dia ..awak, kalau dah takde chemistry atau erti kata lain, tak memahami antara satu sama lain, sila angkat kaki..sebab dah sah sah la u are not mean together..possbiblity untuk fix relationship tu adelah jalan yg sukar sbb tak tahu sama ada dia boleh terima tak teguran atau perubahan yang akan di lakukan tu..so watch out




3- Tulis kat wall facebook/twitter/blog something yg memalukan dia or status kekecewaan kau




kenapa tak boleh? : sebab nye tu akan memburukkan lagi keadaan..mane lah tahu kot-kot dye panas hati haaa..amik la kau..dye boleh gunakan ape je kelemahan tentang diri kau yg dye tahu untuk malukkan kau balik..seriously kalau kau di malukan..fuhh mintak2 di jauhkan..tahu jelah lelaki ni bile dye mula bercakap..lagi bisa dari bisa ulau tedung...so tak payah cari pasal lah kan...kau tak payah tulis status yg grung grang kau tu..
contoh la : sedihnya dia pergi dari hidupku tak rela ia berlaku..bawalah aku bersama cintamu..cintamu mekar di hati ini selamanya sayangku..madu kasih mu masih lagi ternyata di fikiran ku..


uwek tuihhh..tak payah bermadah helah helang...simpan je pasampah kau tu..sajak aku tu dye buat dunno je..lagi la kan, ianya akan menampakkan kau ni mudah tewas..cme on!! nanti bermakyung la dye bile dye tahu kau sedih tahap gaban..kwn2 dye pun ketawakan kau..eeeyukk..non acceptable..


4- Amik kertas dan tulis banyak2 I hate u dot dot dot..




kenapa tak boleh ? : membazir kertas je kau ni..baik kau simpan kertas tu dan sambung2 buat layang2 ke atau buat origami,..lagi elok..selain kau membuatkan tangan kau penat, kau juga akan buang masa..mesti lah masa kau tulis i hate you dot dot, kau tengah nangis kan..so pembaziran kat situ...air mata lagi..kertas A4 lagi..skrg kertas bkn murah..tulis byk2 pkai tangan nanti kan tangan kau kedut2..pastu nanti kau nangis kan, mata kau sebam macam apam kukus...tak lawa lah..


5- Call kawan2 dye atau famly dye utk mintak tolong



kenapa tak boleh ? : buat abeskan kredit kau je..tak pun buat abeskan bill kau je..kau tahu ke semua kawan2 dye mcm mane? kau tak kisah untuk jaja dan tanyang masalah kau kat kawan2 dye..pasal famly dye tu, kau tahu ke famly dye betul2 sokong kau untuk kembali pada dye? ape? kau rapat ngan famly dia? jadi kau yakin 100%   dorg suka kau? ermm suka hati kauorang la yer...tapi kan kau kene ingat yang kau tu takde ape2 hubungan sah jadi walau mcm mana, kau tetap orang luar bagi mereka..jangalah jatuhkan martabat kita sebagai perempuan..faham itu..


6- Duduk tepi pantai menjerit-jerit atau melaung tak tentu arah




kenapa takboleh ? : sebab nanti kau kene angkut naik van majlis perbandaran dalam kategori orang gila.bodoh! tak perlu lah sebab nanti suara kau hilang..pastu duduk sorang2 buat ape..nanti kene rogols baru tahu ..ajaklah kawan2 dengar masalah kau..kalau takde kawan, g cari kucing dan cakap dengan kucing tu sampai kucing tu tidur..


7- Bawak kereta sampai habis meter & bunuh diri..ganasnya..



kenapa tak boleh? : sebab nanti kau mati tak cium syurga..berdosa hukumnyala..hanya sebab lelaki yang takde ikatan sah, kau nak bunuh diri..si lelaki tu belum tentu nak bunuh diri untuk kau..ala kalau sekadar kata-kata baik tak payah..jangan bawak kereta bagai nak gila walau kau expert..kau fikirlah nyawa orang lain..mane la tahu masa kau bawak kereta laju2 tu, terus langgar makcik yang ade enam orang anak yg baru balik keje.tak ke kejam nye kau jadi manusia..ape? tak pernah lagi ade kes? hai kawan, takkan la dah terhantuk , baru nak terngadah? jadi bawaklah kereta mcm biasa...pergilah drive thru mekdi dan makan sepuas2 hati atau pergi jogging atau nak lebih puas hati, haaa pegi lepak kat tempat2 yg byk budka lelaki..bunuh diri pun tak elok la..sangat2 hodoh perangai tu..kau fikir pasal mak bapak kau..agak2 kalau mak bapak kau buat kau sedih,adakah kau sudi untuk bunuh diri ? apsal tak sanggup tapi bopren kau, sanggup plak..kejam ye kau jadi anak..

SEWAKTU PATAH HATI

YA!


sekarang ni aku pulak yang patah hati. sedangkan aku yang tinggalkan dye..percaya tak kau? haa dulu cakap besar sangat..amikk kau..


akud ah tak berhubung dengan dye almost 3 minggu sebab masalah kerja..aku terlalu penat dan aku harap sangat dye dapat faham kerja aku macam mana..yelah aku ni di paksa kerja..so susah la nak sesuaikan tempat kerja..


kalau dulu, ape je aku aku nk cerita, aku cerita kat dye..yelah memandangkan aku ni kuat mengigau malam (bercakap sorang-sorang waktu malam)..itu berlaku sebab aku tak dapat ingat or aku terlupa nak cerita ape yang aku nak cerita pada kekasih aku..kira malam2 dye lah tadah telinga untuk dengar segalanya apa yang aku nak cakap..kalau aku marah pun aku hembusss kat dye...


bile dye takde, almost setiap malam lah aku ngomel sorang2 walau dalam keadaaan tidur..akak aku pun dah mula fed-up ngan aku..sampai dye ugut nak stapler mulut aku kalau aku bercakap...bayangkan kadang2 akak aku ikut sekali waktu aku bercakap sorang2..kesian eh..


lagi sekarang,,,xde org dengar ape aku nak cakap ape lor..


orang ckp, kalau nak lupakan seseorang tu, kene lupakan hal hal yang terbaik tentang dye.
jadi aku macam tak berusaha je kan..




TAK..AKU TAKKAN BENCIKAN DIA..


BIarlah benda ni berlalu..lepas ni, dengan sape dia nak kapel, itu hak dye ...dgn ape dia nak hidup, tu dye punye pasal..aku tak salahkan sape2..ni mungkin titik noktah hubungan kami...mungkin ada kupang di sebalik kueytiow ..wauuu sedappp




betul lah eh org cakap..
kita selalu tak nampak apa yang ada depan mata kita..


sekrang aku kene berusaha untuk lupakan dye mcm yang dye boleh lupakan aku.


jadi, 2 tahun bukan bukti dan alasan kukuh untuk kami saling memahami..=D

QUOTES FOR BROKEN HEART

 ini aku create sendiri.


One day you will leave me,
                               I know that sayang


One day I will cry, 
                              Thats True sayang


But Only one day I will cry for it


                  because


I feel free let you go and thank god's without you by myside


                            then


On the next day, i will wake up as usual without You sayang.


Thats really true

I LET HIM GO

I LET HIM GO.

YES THATS MY FINAL DECISION.

ITS HARD TO BELIEVE EVEN ALMOST 2 YEARS WE GO THROUGH SO MUCH THINGS.

BUT I DONT THINK WE ARE MEAN TOGETHER.

I LET HIM GO.SO THAT HE COULD MEET SOMEONE WHO REALLY CARES ABOUT HIM IN THE WAYS HE WANT IT.


I WILL CONTINUE MY JOURNEY.SERIOUSLY IM TIRED TO START ALL OVER AGAIN AND MAYBE CONSIDERING OF MY PARENTS CHOICE IS BETTER IN FUTURE.

GOODBYE SAYANG

GOODBYE MY LOVE

I LET YOU GO AND PLEASE TAKE A GOOD CARE OF YOURSELF.

IT TAKES THOUSAND DAYS TO FORGET OUR MEMORY, BELIEVE ME, YOU ARE SUCH A GOOD MAN.

Tuesday, December 21, 2010

PROMOTER DIGI YANG BODOH

Over tak? kene lah over!

Alkisah..yesterday aku pergi TESCO MELAKA sebab nak cari suitable shoes utk adik tersayang attend driving class(full explanation tuh)

..so terdetik kat hati memandangkan TESCO BESAU GEDABAK, mesti ade kiosk-kiosk yg akan ade penunggu ( promoter) yg dah di latih untuk explain product-product mereka..jadi we as a customer, if we need their service, so step by to their kiosk.

kiosk memey dah comei dah..
jadi lepas tunggu cik minah pi cari kasut, aku pun terlihat kiosk digi tu..
ade la beberapa promoter..jd langkah kanan sebab kebetulan tak ramai customer..hrapan yg besar utk lepak lama skit kat kaunter tu sambil usha enpon baru...

pergilah aku kepada mamat tu si promoter bodoh makan gaji buta atau memang tak reti buat kerja.

dialognye :

aku : ermm boleh I tahu brape rates untuk call & sms digi untuk postpaid?
(ni muke confident auw sambil pintal-pintal rambut)

promoter : (reaksi pertama dye adelah pura-pura batuk ..mgkn sbb dye nak ingat bape la rates untuk postpaid..i guess je..)

oh ehumm call 13 sen 1 minit..
sms pulak..jap.jap..(dye tanye kawan dye)
oh sms bla..bla..bla..

aku: owh! so rates untuk international call and charge untuk 3G berape pulak?

promoter : saya tak tahu.(sambil angkat-angkat bahu macam cerita fe mau)

aku : weh! apsal ko boleh tak tahu? ko keje sini ke tak?
baik kau amik part time  jadi org kuning..tak payah jadi promoter..duduk diam-diam dalam kostum orang kuning tuh.aku nak beli service kau, tapi kau bantai tak tahu...

promoter : (dia diam beribu bahasa)...

aku: (jeling maut sama dia)!!

conclusion: serious bodoh! betul aku cakap,sebab org mcam kaulah rating company tak naik and sales out.

kau boleh apply jadi org kuning je lah..

aku betul-betul intrested dengan line digi...

dan 

orang kuning






aku tak bermaksud nak letak cuka,pasir atau air dalam periuk nasi kau yang berjenama tu, tapi kan kalau kau kerja, kau buatlah elok-elok.
kalau tak nak kerja, kau tak payah kerja.ini hanya teguran untuk mereka-mereka yg mungkin judge orang sesuka hati..tapi ingatlah,kami ni customer,so kami berhak atas apa jua layanan dan service yg kau provide..


teringat aku..dalam tibi pun ade ckp..
"jgnlah mcm tu kawan..kita kerja kasi bersih..kasi puas hati"




tengok ni aku kene godek godek sendiri...

Sekolah Kebangsaan Peringgit Melaka

Di maklumakan bahawa aku adalah bekas pelajar SEK.KEB.PERINGGIT..uwarghhh! rindu skolah tu dan budak2 sekolah tu yang sengal tahap sewel..dari kecik aku duk umah murah pantai peringgit dan sekolah kat situ. akhirnya, facebook telah temukan aku dan budak-budak sengal ini.pheweehhhhh aku rasa best sangat-sangat bila dapat contact dorg..gurau senda ngan dorang..macam dulu-dlu..aku tak ramai kawan perempuan...ada yg cakap aku ni tomboy la ape lah..arghh aku tak kesah..

saat dlu

aku selalu main ceper ( permainan tutup botol pastu lambung2) mampus la kalo tak tahu...hahah..main budak2 beb! aku start jadi expert bile darjah enam..time tu aku lepak ngan budak lelaki je..arghhh time tu bosan sebab budak-budak perempuan sume pendiam..haishhh rimas demo! ade tu yg asyik2 korek idung untuk buang ingus warne hijau dye..eyukkkkss...

so aku join la budak2 lelaki..mula-mula aku join budak perempuan, but then dorang main batu seremban..alamakkk..lemah gemalai lah..so aku pun duk intai-intai game group budak lelaki..hahaha

lame punye intai , si aiman ckp.."haa nak main?"..aku selamba ckp, nak gak..tp takut korang kalah je kang..

(sedangkan time tu aku tak bape expert)..ntah mcm mane, betul-betul aku dapat kalahkan dorang...wakakakak..lepas aku make a first move, barulah budak perempuan kelas aku berani nak main sekali..

bile aku tanya napa tunggu aku join , baru kau nk join..kau tahu ape jawapan dye? "ermmm mak aku tak bagi la..nanti mak aku tahu, nanti takleh main basikal lagi"....

aku pun dengan muke mengejek, suke ati kaulah...mak aku okey je..mak kau tak open minded"...

hahahaha..jenuh dye pergi tanya cikgu english ape tu open minded..then dye balik kelas menangis..arghh! lantak kau lah..cengeng!

itulah zaman sekolah aku..banyak lagi...nanti sambung.....

Monday, December 20, 2010

KUIH LOMPAT TIKAM SEDAP

 HAI!

ACtually ni adalah kuih lompat tikam but kami dah upgrade skit style nye..jangan terpedaya pulak..
bosan la asyik letak dalam bekas sahaja kan yang berbentuk bulat..so aku  advance skit..aku  gunakan acuan kuih putri ayu untuk membuat lompat tikam ni..tapi seriously kene betul-betul sabar lah..dugaan skit masa nak keluarkan dari acuan..aku lupa nak letak gambar yg dah siap letak air gula...tp takpelah..afta dah letak dalam bekas jernih tu, curahkan gula..jangan banyak-banyak..boleh bankrap lak nanti...ni aku buat sebab sedekah kat kenduri makcik aku..dorang kata sedap..cehhh memang sedap...resipi nye same je ngan mana-mana buku resipi..kalau nak lebih kreatif, gunalah acuan kuih putri ayu ni ya! selamat mencuba! 



ni tester je





meh saya link kan resipi ini.clik okey

ENTRY KENALI DIRI.

Setiap orang ada matlamat hidup.mesti ade.atau ade impian tersendiri dan mahukan perubahan dalam hidup.aku pn tak ketinggalan.impian aku nak beli ferrari.wah! amik kau kemain besau yer impian..taklah sampai macam itu sekali..faham tak? aku tak kisah lah..tapi aku dulu pun adalah seorang yang looser jugak.


haa budak ni ejek kau! looser

looser kau faham mcm mana? looser itu adalah bila kau tak buat apa-apa untuk life kau..kau hanya duduk diam patuh dan buat perkara yg sama setiap masa untuk satu jangka masa  yang lama.weiii sangat2 buang masa..pada kau, ohhhh happy nye la hidup aku sekarang...duit topap mintak mak..kalu tak dapat, mintak abah..kalau mak abah sound, mintak pada along..tengoklah betapa banyak option yang ada demi duit..pemalas punya budak...aku pernah sampai tak tahu malu selamba badak sumbu , aku mintak adik aku duit untuk isi minyak LC aku..haaaa tergamak kan..aku buat tak tahu je..bile dorang suh aku keje, ha aku bagi banyak alasan..

kereta bersepah kat umah..lesen ada..moto pun ade..sume aku nak ade..jadi aku tinggal pergi keje...cisss aku pn terpaksa rela kerja..sebab nak harap balak, huh...tak dapat la jet! bkn balak aku tak kaya, tp sebab dye pun lebih kurang sama pemalas...aku pergi keje byk tempat..yelah banyak la sangat. aku p apply keje station minyak petronas, mcmm cibai sebab masuk kul 6 pagi..kire dalam kul 5.30 aku dah mencanak ade kat situ.perghhh tgklah effort aku yang tak senonoh ni..kul 5.20 pg gerak dari umah..weh bergolok gadai tahu tak sebab aku drive pagi-pagi buta dan kebarangkalian untuk aku kene rompak adalah 1000000000percent.


takut!


aku tahan 2 hari je..sbb aku benci ngan perangai budak lelaki sane..dah la bajet hensem...keje dye, aku pulak yg kene buat.vavi! dye pulak duk gayut  tepon.uwekkk..ko bayangkan ar, kul 6 pagi kire stock..bodo punye owner sbb kire stock hari-hari sbb takut barang hilang..heiii pigidah..stakat coki coki keras mcm kayu balak tu, tak tergamak aku nak curi..aku tak amik pn duit gaji utk 2  hari.biarlah dye masuk tabung zakat.

tu aku yg dlu..skrg aku yang baru.
aku dah keje ngan satu company nih.so far okey lah
di letakkan aku di bawah department akaun adalah sesuatu tindakan luar kawal
 (*arka refleks kot..ni subjek sains)

bile dah keje..aku bau duit..
aku tahu hargai duit...
aku dah tak bangun pagi dan tension sebab tak tahu nak buat ape..
tu aku yang dulu...

sekarang dah sangat-sangat baru
aku ada impian..
aku nak tolong mak abah aku settelkan loan rumah..
nk tolong dorang sehabis mampu
walaupun gaji aku tak bertimbun tapi okeylah aku ni beginner bukannye expert
aceh! dah mcm dalam game daytona lah..

dulu aku selalu bergayut malam-malam
becerita dan mengadu hal remeh temeh tahap dewa 28
stay sampai kul 3 pagi dan sampai aku tak hirau adik2 aku time g sekolah...
teruk tahu tak..
aku pun dah lupa ape yg aku borak sampai 3 pagi..

paling tak boleh blah bile aku sanggup tunggu dan duduk depan tv semata-mata sebab kekasih hati main game kat cc sampai kul 2.45 pagi.
jadi tggu lah dye smpai kul 2.45
kau tengoklah hidup aku..

esoknya bangun atau tak,waktu yg sesuai untuk org check out hotel adalah kul 12
ya! waktu itu aku bangun.

tengoklah hidup aku..
apa dah jadi..
akutak berduit..dye tak berduit..

aku bangun pagi yang tak berapa nak pagi dan terus tanya diri sendiri, ehhh ape aku nak buat hari ni...bosannya...
tapi aku tahu malu..
buat selamba..
bukak tudung saji..
ehh ade sarapan..
makan dan terus tgk tv

tengoklah hidup aku..

skrg aku dah berubah..
aku tak macam dlu lagi....
aku rasa ada few achievemnt yang aku nak buat, tapi aku tak dapat buat, aku dah buat.

so aku tak nak jadi looser..

si kekasih hati?
aku hold dye buat sementara waktu..
aku tak rasa aku boleh bersama dengan orang yang belum pasti masa depannya..
bile aku tanya, bila nak sambung belajar?
dye cakap, ermm bulan 10
bulan 11
bulan 12
akhir bulan 1

sooo takpelah yer..bukan aku nak hina dye,tapi dye hanya berangan mat jenin.
tak pernah serious dengan apa yang dye buat..

bile agaknya dye nak sedar semua tu?
aku takut bile dye sedar, sudah terlambat..
di umur 21 tapi kau masih mintak mak bapak kau duit minyak dan duit makan..tak patut..
aku tak layak bimbing dye sebab kesedaran ni timbul atas usaha sendiri
takkan nak suruh org ketuk kepala kau dan sedarkan kau hari-hari...

tak mungkin.




Friday, December 17, 2010

JODOH

Topik yang tidak boleh belah yang akan aku tulis.


JUz now aku ade berborak kosong ngan akauntan aku pasal those yang kawen dengan orang lebih tuek (matang) atau kahwin dengan someone yang muda lagi bergetah.

Entahlah pada aku, perempuan boleh kawen dengan umur yang  matang tetapi tak lah sampai perbezaaan almost  30 tahun..eyukkk..stakat 2-6 tahun tu okey lagi kot..tapi macam sampai dye boleh jadi bapak kau or anak kau, iskh...

persoalan nya adalah : ADAKAH MEREKA KAHWIN ATAS DASAR CINTA?

betul ke cinta ? atau hanya ada terms of KESIAN?

atau sebab atuk tua/nenek tua tu byk duit..sebab tu si muda ni kawen ngan si tua bangka ni.? sebab nanti kalau dye golllllll , si muda boleh bolot harta dye...abes tu kalau yg tua tu , papa lagi kedana ? haa sape nak jawab?
tu aku sendiri pun tak pasti...tu untuk yang muda kahwin yang tuekk (matang)


*oh yeah baby...*

TETAPI untuk yang TUekk gatal miang kawen ngan MUDA buat ape? ade pulak tu, umor dah same mcm tugu pahlawan, tapi ade hati nak pinang anak dara yang bergetah..ape kau tak cukup enjoy ke mase muda-muda dulu? tak puas usha line awek ke? tak patut faham tak..lagi kesian kalau famly yang suruh kawen dengan si tua ni sebab nanti si famly anak dara bergetah tu dapat duit..perghh gile babi la! aku arsa benda ni ada terjadi dalam  life kite...it just kita yang tak perasan...aku kesian sape-sape yang kene pakse tu..dapat barang yang dah tampat tempoh..hahahahaaa


kawen yang tak cukup umo pn tak boleh jugak..
tak matang sungguh!
tak de ciri keibuan dan kebapakan


tak baik aku takbur kan..kalau tuhan balikkan dan bagi itu pada aku...ha padan muka...tapi takkanlah....mintak-mintak di jauhkan
aku masih waras...tapi apa-apa pun semua tu adalah jodoh serta ketentuan tuhan..kita kat bawah ni hanya mampu pertikaikan dan kita ni rancang bagi nak abes , siap panggil wedd  planner, tapi yang menentukan masih tetap DIA yang satu.

siapa pun jodoh kita, umur dye, rupa dye dan latar belakang dye, terimalah seadanya...pasti hikmah menanti. 

ulam lah bahagia dan jaga rumahtangga anda
semoga bahagia!

jadi bersyukurlah dengan apa yang anda setakat ini..sebab dunia ini hanya pinjaman semata-mata. =D

BODOH

WAH! 


kahau bahase! kahau means kasar..but dah name pun anak jati melaka, so bantai lah kasau..kahau..kalau blajau jauh smpai tepi tasik Auckland pon, pasti bahse melake hawau takkan luput...sebati woo...maaf ye..


aku memang tak bape suke lagu mendayu-dayu nie.akan tetapi setelah aku tengok videyo ini budak , woo sedap pulak lagu james blunt. blunt okey..bukan blind..


lagi satu, mungkin di sebabkan beberapa semut yang telah masuk dalam perut aku  , akhirnya aku bertukar jadi bodoh sekejap..


aku layan videyo hasil karya syok sendiri kreatif budak ni almost every day bile datang opis..(bile kat opis je la aku layan...kalau smpai kat umah, tu dah angau gileR).....berbalik pada cerita lah yer! aku baru perasan yang ade scene yg di hasilkan ikut videyo asli james blunt.mule-mule aku buat dunno je bile org gelar dye james blunt dan fikir yang oh sebab dye pakai lagu james blunt sbgai background.. huh! im so sorry..berkilo semut, so slow skit nak catch up...


lagi satu..(utk backup malu punye pasal)..aku jarang layan video mat salleh ni..rasanye videyo terakhir yang aku tgk sampai abes adelah videyo klip kumpulan BACKSTREET BOYS...ha amik kau..berape lame tuh?


yelah smpai abes aku tengok sebab ade nick carter! 


skrg dah ade vidiyo budak ni, so kite layan la pulak..tunggu dye buat videyo james bond pulak..


teruskan videyo anda Aziz Hazmi. =D



RIMAS FAHAM.BUKAN RAMAS

HA!



jangan nak gatal miang la tengok tajuk ni..tajuk saje RIMAS sahaje.not RAMAS....oFFicially aku dah berkasih-kasihan dengan seorang jejaka..hurmm nasib badan sbb agak mengKOntrol aku.pity right? nasib badan...so sekarang ni aku totally mengejar masa depan aku seorang diri..sungguh tragis cerita ini..aku malas nak cakap cerita serta heboh pasal dye..dulu yerm aku duk tegak dada sebab ada dye but now tak tahulah...aku biarkan kisah kami.maaf lah aku bukan perempuan kejam. tapi sebab hidup sekarang ni..hurmmm faham-faham jelah =D...

aku nak kejar masa depan aku..aku dah takde mase nak lentok lentok manje manje..oh tak..pasti bukan aku lagi dan aku nak bahgiakan mak abah aku..



buat masa ni aku dapat rasa rimas berkapel..tapi bila dia mule mengorak langkah, aku pulak yang sedih..tak tahu kenapa..aku cuba nak terangkan apa yang aku rasa...aku bukan perempuan yang nak di belai selalu atau di ignore selalu tapi entahlah...

macam mak aku cakap , aku ni bile time bercinta macam main sapu je..

no..no.aku bukan nak hina sesiapa tetapi entahlah..ada jugak sikap selfish dalam diri aku ni...rasanya rasa cinta aku dah hilang begitu sahaja..rasanya...

2 tahun semai cinta..macam dah tak bermaya...
hari demi hari dan ini mungkin kerana...

obsesi untuk aku bersama lelaki yang menjamin masa depan sudah terlampau. faham maksud ya! 

terima kasih kerana aku akan terima sesiapa sahaja jodoh yang di tentukan oleh mak abah aku dan jodoh yang di redhai allah.




TAKNAKLAH AKU TAKNAK RAMAS-RAMAS NI!!!
BULLSHIT!


ini boleh di pertimbangkan lagi..
maybe!  =D


jadi besederhanalah ya!..
less is more..

sayang awak! muah


conclusion is:

I DESERVE THE BEST

EXPLORE BLOG

Hari ni aku start jalan-jalan ke blog orang dan macam-macam jenis TULISAN , idea serta KEMerapuan blog.
haishhhh jalan-jalan saje dan follow blog yang best nak di baca.

blog yang aku prefer untuk tatap adelah blog yang tak over..sumpah..tak over expose..ade gak yang aku tahu blog yang popular tetapi dye explore abes tentang personal life dye..huishhh sampai kakak dia beli bunglow pun nak post kat belog..aku jeles? oh lambat lagi..aku suke baca blog yang very the humble one.tak payah nak kecoh-kecoh sangat pasal life kau..ape tak kau tak post pasal berapa hengget aku dah spent utk barang-barang korek idung...

aku takkan like , post atau jadi haters utk blog yang over expose..bagi aku..haaa lantak la..kau punye perangai dah dasar gedik umaighhhh dan telalu menOnjol benda yang tak tertonjol.

jadi pilihan aku adelah blog yang very the humble not very the trouble.


siot je sebab aku memang failed cari gambar yang related.
google humble but then kwar la menatang humble telescope..
ape kejadahnye?

Wednesday, December 15, 2010

PREPARE FOR DINNER

HAHAHA

im going to dinner and have to prepare a dress for me..

ITS RAINING SAYANG!

askum!

hai..dz morning aku celik2 mata  yg tak berapa nk celik dan tengok jam dah pukul 7.00..owh masih awal lagi...jadi berhasrat lah nak sambung tidur few minutes more..but then abah tersayang dah berdondang sayang menyuruh bangun..warghhhhh..sejuk2 mcm ni ..uishhh sedapnye la sambung tidur sampai pkul yang tak de pukul lagi..aku boleh bertukar menjadi pola bear yg hibernate serta tak bangun sehingga di gegar sekuat hati dan perasaan..haa amik kau...nak-nak tidur yg sampai ke petang besertakan hujan..sape tak syiok..tegar seh!

malas sebab perlu serta harus untuk ke kerja dalam keadaan hujan..tahu jela drebar mesia ni yg kadang-kadang macam tak reti bahasa pon ade..ade ke patut hujan- hujan nak bwk laju..

ELO....elo..elooooo....Kak,bang, pakcik, makcik, nenek , adik, 
KAU TAHU TAK SEKARANG HUJAN? yg kau speed mcm kat litar F1 buat ape?

tak ketinggalan juga mereka-mereka yg bertayar dua..
lelaki tak kisah sangat lah..
perempuan...

lagi sekali yer...
LO....elo..elooooo....Kak,bang, pakcik, makcik, nenek , adik, 
KENAPA BAWAK MOTO SEKEJAP TEPI SEKEJAP TENGAH SERTA TAK BAGI SIGNAL DULU?

*XPE2..aku pn pernah jgk naik moto ulang pergi keje dan faham situasi ni,
tapi sedarlah sekalipun anda nak mengelak air , anda kene hati-hati..
kau lipat lah mcm mane pn tapi tolong concern dgn ape kau buat..

takut mase kau tengah lipat melipat elak air,
sekali tengok, ,kau dah bawah lori..
kaki kat hujung jalan..
tangan kat selatan..
masyaallah mintak2 di jauhkan..

jadi gurls, please hati2..bahaya tahu tak...

jadi sama-sama kita renungkan..


pemandu pun kenelah perihatin terhadap sekeliling..jgn main redah je..
fuhhh cantik la mini koper tu..bile boley beli...



ni namenya TEBIAT..
kalau aku nampak ade orang mcm ni tengah2 jalan,
aku rodok je..

aceh jeles kot..
tapi kalau aku yang baring kat ats jalan tu,
pemandu-pemandu kereta lancer , ferrari serta lambo di minta berhenti ya..=d


bukan kau lah RAIN
aku google, tubek gambar mung!
hahaha..
*bahse yg smpat belajar afta 3 year merantau*


ni pun TEBIAT..
fuh!
bile nak dapat tubuh seperti ini...



hUjan cinta..
urghh seksi!
mane dye beli eh payung love love nih..
iskh iksh..


okeylah..

gunakan payung ketika hujan.
auw!

sumber inspirasi ke ? :
www.google.com/images